Hoppa vidare till innehåll

Dags att ta tag i kroppen

I söndags var det fem veckor sedan lilla P kom till världen och nu känner jag att det är dags att ta tag i min kropp och min hälsa igen.

Jag gick upp hela 25 kg under graviditeten och de sista 8 gick jag upp från vecka 37 och framåt. Det vara bara vätska och de kilona försvann väldigt snabbt.

Nu har jag 13 kg kvar till vikten jag hade när jag blev gravid och ca 16 kg till den vikten jag känner mig mest bekväm med.

Bild från sommaren 2017

Jag vet att man verkligen inte ska banta när man ammar så det kommer jag inte att göra. Jag kommer bara välja hälsosammare mat och minska på godis/fika/snabbmat.

Dessutom har jag äntligen fått upp mitt järnvärde till 100 så nu kan jag börja gå promenader igen.

Här i området där vi bor finns en promenadsträcka som tar ca 35 min och den tänkte jag börja gå varje dag den här veckan. Sedan kan jag trappa upp och så småningom gå en timme om dagen. Tur att Philip gillar att åka i vagnen.

Ett annat projekt är ju min mage som verkligen inte är vad den varit. Jag är van vid att ha en stark mage och bra hållning. Nu känns det som att min core är gjord av gelé.

Så nu har jag laddat ner appen ”MammaMage” och ska börja göra övningar varje dag. Målet är inte en platt mage eller några rutor. Målet är att bli stark och få tillbaka min hållning.

Bild från 2013

För att inte tappa motivationen tänker jag sätta upp delmål och sikta på ett i taget. Första målet är att komma under 70 kg. Det är 3,6 kg dit och borde inte ta alltför lång tid.

Nu kör vi!

Bli först med att kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *