Hoppa vidare till innehåll

Middag med mamma och lillebror. Och bebis!

Igår hade jag bokat bord på Restaurang Smugglaren för att äta middag med min mamma och lillebror. Vi har en liten tradition att gå dit en gång på sommaren och en gång på vintern.

Planen var att ha lite egentid, prata igenom Johans resa till Paris, äta massa god mat och unna mig ett glas vin.

Men livet med barn blir ju inte alltid som planerat och när kaoset hemma blev ett faktum bestämde jag mig för att helt enkelt ta med Philip.

Jag har ju varit starkt emot att ta med honom på den här typen av middagar eftersom man inte kan garantera att han är på bra humör och det skulle vara så tråkigt att beställa in mat som man inte kan njuta av (smugglaren har verkligen underbar mat) om man måste stressa därifrån med ledsen bebis.

Men eftersom personalen där är så snäll så fixade de ett bord i ena hörnet av uteserveringen så jag fick plats med vagnen och Philip skötte sig exemplariskt.

Jag är sååå stolt över honom. Han var glad och låg och pratade i vagnen hela vägen ner till stan och när vi satte oss till bords ville han sitta med. Så han satt i mitt knä och pillade med en servett och spanade på de andra gästerna genom hela varmrätten.

En enda gång skrek han till för att han var trött men då tog vi en femminuterspromenad och han somnade i vagnen lagom till desserten. Sedan vaknade han när vi skulle gå hem men var på bra humör tills vi var 100 meter hemifrån, då tröttnade han på att ligga i vagnen så jag fick bära honom sista biten.

Det blev en så himla trevlig middag och maten var fantastisk. Jag åt en abborre med färskpotatis, västerbottensås och rimmad fänkål. Den såsen! Jag älskar när de serverar abborre för det är alltid sååå gott. Tyvärr lyckades jag inte fota den eftersom jag hade Philip i knät.

Till dessert valde jag en typ av mjuk pannacotta med blåbärskompott, bitar av bränd honung och en timjanssky. Lite stark timjansmak men i övrigt jättegod.

För andra är det kanske inte en stor grej att ta med sin bebis på en middag men för mig var det en självförtroendeboost. Jag lyckades ha med min bebis i ett socialt sammanhang utan katastrofer. Själv dessutom.

Så idag ska vi gå ett varv på stan med min mamma och kanske ta en fika om Philip är på bra humör. Dock så ska vi inte gå ner till stan utan få skjuts eftersom jag har stora skavsår på insidan av låren efter 2 st svettiga 35 minuters promenader i klänning.

Vad ska ni göra denna fredag?

Bli först med att kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *