Men hur kan det redan vara midsommar? Det känns som att det var påsk typ förra veckan. Fattar inte att det går så fort.
Hur ska ni fira? Vi brukar ju fira på Gränsö med mamma och sedan äta smörgåstårta hemma hos henne. I år ska vi dock inte till Gränsö utan vi har bjudit hem min mamma och pappa på smörgåstårta hemma hos oss. Vi kommer att sitta ute och hålla avstånd så det känns bra.
På kvällen ska vi grilla hemma hos kompisar och även där kommer vi att vara ute och undvika att klänga på varandra. Det kommer bli trevligt och det känns faktiskt lite skönt att vi inte ska iväg på något allmänt firande.
Midsommardagen kommer att spenderas med Roberts familj ute i deras torp om det är fint väder. Så skönt att komma ut på landet lite.
Jag har utsett mig själv till efterrättsansvarig så i eftermiddag ska jag producera två pajer och en tårta. Så kul! Jag gjorde ju en midsommartårta förra året med vaniljkräm och blåbärskompott som blev sååå god. I år kommer det att bli en jordgubbstårta deluxe med marsipan till lunchen, en pannacottapaj med bär till kvällen och en kolapaj med grädde och bär till lördagen. Bilder kommer på allt.
Förutom att baka står kransar till mig och P på listan samt strykning/steaming av midsommarkläder på schemat. Eftersom vi har tre ”firanden” inbokade får jag användning för alla mina tre inköpta midsommaroutfits (ja, det var rea och gick överstyr) om bara vädret vill vara fint.
Bjuder på en blandning av bilder från tidigare midsomrar:
2019
2018
2017
2016
Maja säger
Söta tjejer på sista bilden 😍
Lina säger
Visst är det 😉
Mikaela P säger
Du passar verkligen i vitt 😍 Så fina bilder!
Lina säger
Tack så mycket 😃
Moa säger
Vad har du för fyllning på marangtårtan på nedre collaget?
Lina säger
Lemoncurd och vispad grädde 😃