Förra helgen var jag så sugen på pasta och på kräftor så vad är väl bättre än att kombinera dessa två?
Orkade inte leta recept utan komponerade ihop såsen av allt jag tycker om och som vi hade hemma. Jag har inga exakta mått på vissa saker så man får testa sig lite fram men jag vill ändå dela med mig av receptet för det blev sååååå gott!
Du behöver:
1 burk kräftstjärtar
2 dl grädde
1 shalottenlök
1/4 röd chili eller en halv tsk chiliflakes
1, 5 dl vitt vin
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl riven mozzarella
persilja
citron
salt, peppar och Santa Maria Seafood & Fish
parmesan
Pasta till 4 portioner (jag använde linguine)
Sockerärtor
Gör så här:
Hacka schalottenlök, vitlök och chili och stek dessa i smör eller olivolja i en stekpanna med hög kant. Jag använde ganska mycket smör och lite olja. De behöver inte få färg utan bara mjukna. Under tiden kokar du upp pastavattnet med salt i.
Häll i 1 dl vitt vin i stekpannan och låt koka tills vätskan reducerat till hälften ungefär. Då tillsätter du grädden och den rivna mozzarellan. Här kan man välja hur krämig sås man vill ha. Ju mer ost desto krämigare.
Lägg i pastan i vattnet och koka upp en mindre kastrull vatten till sockerärtorna. När pastan kokar smakar du av såsen med salt, peppar, seafood & fishkrydda och pressad citron. Koka sockerärtorna snabbt, bara 2-3 min så de fortfarande är krispiga.
När pastan är nästan klar tar du undan en dl av pastavattnet innan du häller av den. Sedan blandar du pasta, sås, kräftstjärtar och persilja i stekpannan och späder med pastavattnet tills du får den konsistens du vill ha på såsen.
Låt den ligga ett par min i pannan och gotta till sig på låg värme innan du lägger upp och toppar med riven parmesan och lite extra persilja.
Servera med ett glas iskallt bubbel och njut!
Lämna ett svar