Du behöver:
En burk hela, skalade tomater
En gul lök (Jag hade bara en halv men det funkade)
Två vitlöksklyftor
Persilja
Basilika
2 tsk honung
Parmesan
Spaghetti till 2 personer
Olivolja
Börja med att finhacka vitlök, en liten gul lök och en liten näve persilja.
Stek i olivolja på medelvärme i en stekpanna. Inget ska brännas utan löken ska bara bli genomskinlig.
Efter 20 minuter har tomatsåsen kokat ihop till rätt konsistens
Lägg i pastan i det kokande vattnet.
Hacka en näve basilika.
I såsen lägger du nu i 1/2 dl av pastavattnet, honungen, basilikan och pastan och rör ihop allt på låg medelvärme. Pastan bör vara ca 1-2 minuter från al dente så att den blir klar i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med riven parmesan på toppen och en sallad bestående av tomater, avokado och mozzarella med olivolja, basilika, salt och peppar.
Lämna ett svar