God förmiddag!
Här kommer ett till av mina favoritrecept på en snabb, enkel och god middag. Receptet har jag kopierat från Tasteline.
Ingredienser
Lax
- 0,5 msk chiliflakes
- 600 gram laxfilé
- 0,5 msk salt
- 1 msk smör
- 1 msk strösocker
- 0,5 msk olivolja, extravergine
Salsa
- 0,5 tsk chiliflakes
- 0,5 st limefrukt(er), saften
- 1 förpackning mango(s), ca 225g, tinad
- 0,5 kruka(or) koriander
- 0,5 st gurka
- 1 tsk honung
- 0,5 st röd lök(ar)
- 1 st avokado
- 1 tsk ingefära
- 0,5 tsk salt
Tillbehör
- 8 st tortillabröd
- 100 gram yoghurt, turkisk
- 0,5 ask salladsmix, ca 50 g
Tillagning
- 1. Salsa: Skölj, kärna ur och tärna gurkan. Tärna avokadon och skala och finhacka rödlöken.
- 2. Skala och riv ingefära och skölj och finhacka koriandern. Blanda alltsammans i en skål med den tinade mangon. Tillsätt limesaft, chiliflakes, honung och salt.
- 3. Lax: Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Blanda salt, socker och chiliflakes på en tallrik. Vänd laxkuberna i kryddblandningen.
- 4. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxkuberna hastigt på ganska hög värme på båda sidor. Lägg över dem på ett fat.
- 5. Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp yoghurten i en liten skål.
- 6. Fyll tortillabröden med sallad, salsa och lax och toppa med lite yoghurt.
Jag brukar utesluta koriandern ur salsan och toppa min egen tallrik med den eftersom jag är den enda i familjen som äter koriandern. Jag hoppar även över brödet och äter som en sallad istället, precis lika gott! Jag hoppar ofta över rödlöken och ingefäran också pga lathet och det funkar utmärkt utan dessa också.
Lämna ett svar